mandag 11. november 2013

Når kredittsjekkes du?

Når du låner penger online er det vel i hovedsak snakk om et forbrukslån uten sikkerhet, og da vil de norske bankene du søker hos kredittsjekke deg for å sjekke om du er en som de ønsker å låne ut penger til. En kredittsjekk foretas ikke bare i forhold til lån, men også for tjenester hvor du binder deg opp til avtaler eller abonnementer som krever at du skal betale for tjenesten over lengre tid som bokklubber, internettlinjer eller mobiltelefoni. Grunnen til at selskaper kredittsjekker deg, er for å få et innsyn i om du ansees som en trygg betaler eller ikke. Mange ser på det som større risiko og dele ut varer og tjenester til personer som ikke har en god historie med innbetalinger, hvor de risikerer å i sluttenden ikke få pengene sine. Dette gjelder spesielt når det er snakk om produkter som lån, mobilabonnementer etc. hvor man betaler tilbake i lang tid fremover.

Det som i hvert fall er helt sikkert, er at når du forsøker å søke om et lån uten kredittvurdering, så vil du kanskje oppleve at bankene har en viss form for kredittvurdering hvis du får avslag på lånesøknaden. Blir den innvilget så merker du jo strengt tatt ikke noe mer til denne sjekken, enn at du får en kopi i posten om at det ble gjennomført en kredittsjekk.

lån uten kredittsjekk

Hvis man ikke består kredittsjekken kan dette som regel føles blodig urettferdig. Ofte så kan en gammel betalingsanmerkning henge igjen, selv om den er gjort opp i forkant, og selv om disse skal fjernes umiddelbart etter at kravet er betalt ut. Du vil motta en kopi av kredittsjekken etter at denne er gjennomført, og du vil da kunne se hva det er som skaper problemene, og kanskje blir du da oppmerksom på en gammel anmerkning eller noe annet du har glemt. Da kan du ta kontakt med selskapet du ville handle hos igjen, forklare situasjonen og kanskje komme til en løsning allikevel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...