torsdag 24. mai 2018

Sammenlign forbrukslån før du velger

Det kan være mange grunner til at du trenger litt ekstra penger mellom hendene enkelte ganger. Selv om de fleste av oss lever strukturerte liv hvor hverdagene har en tendens til å ligne på hverandre med faste rutiner, gjøremål, inntekter og utgifter – så har livet en merkelig tendens til å lage litt action en gang iblant. Dette kan for eksempel være uforutsette utgifter på ting du eier, som hus og bil, eller det kan være mennesker i livet ditt som har vært uheldige og trenger en hjelpende hånd. Det kan selvfølgelig også være du trenger penger til en investeringsmulighet, til å forfølge en drøm som du ikke kan ignorere lenger, eller til å reise et sted før det er for sent. Grunnene til å trenge litt ekstra penger for et spesielt formål kan være mange!

Lån uten sikkerhet
I dagens økonomiske marked så har dette behovet resultert i at du kan ta opp et forbrukslån, og at du har mange alternativer når det gjelder hvor og hvem du vil låne fra. Et forbrukslån er et lån hvor du kan låne penger uten å stille noe i sikkerhet til banken. Det vil altså si at du ikke trenger å sette noe i pant som banken kan selge hvis du ikke betaler tilbake som avtalt. Samtidig er et forbrukslån et lån som ikke er spesifikt på samme måte som et boliglån, hvor du får bare låne fordi du skal kjøpe bolig. Med et forbrukslån kan du bruke pengene på det du selv måtte ønske, men vær forberedt på at banken mest sannsynlig vil spørre deg om hva du planlegger å bruke pengene på når du søker om lån.


Det lønner seg å sammenligne lån
Det er et stort marked for forbrukslån i dag, så det vil være store prisforskjeller og det lønner seg å sammenligne priser før du gjør et valg.  Bare husk at et forbrukslån vil være noe dyrere enn et vanlig lån, men den noe høyere prisen på lån får du igjen i valgmuligheter. Du kan bruke pengene på akkurat det du vil. Det er dessuten ganske vanlig å få et forbrukslån. Det siste kan jo være ekstra greit hvis noe uforutsett har dukket opp. Det er behagelig å ta opp et forbrukslån, du slipper alt styret med å møte opp i banken, og hvis du sammenligner lån kan du faktisk spare penger - hvem vil vel ikke det?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...